cruise noorwegen

Cruise Engeland


Engeland is een fantastische bestemming voor een cruise vakantie. De historische steden en diverse landschappen van Engeland zijn gemakkelijk te bereiken met een cruise.
Meer over Cruise Engeland

Cruise Noord Europa


Noord Europa is zeker tijdens de zomermaanden een fenomenale cruisebestemming. Niet alleen vanwege het adembenemende natuurschoon, maar ook de steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard!
Lees meer over Noord Europa

Cruise Noorse Fjorden


De Noorse Fjorden staan bekend als een van de meest spectaculaire gebieden van de wereld, velen beweren dat een cruise de enige manier is om het landschap echt te waarderen.
Lees meer over de Noorse Fjorden

Cruise naar de Noordkaap


Een cruise naar de Noordkaap is zeer avontuurlijk. Doorkruis de Poolcirkel om het meest noordelijke puntje van Europa te bereiken. Aanschouw de Midnight Sun, een fantastische ervaring die u meegemaakt moet hebben.
Lees meer over de Noordkaap

Cruise Noorse Fjorden

cruise noorse fjorden Cruise Noorse Fjorden
De vele reizigers die u voor gingen stellen dat varen met een cruise door het landschap van de Noorse Fjorden de enige echte manier is om dit landschap en alle aspecten werkelijk te ontdekken. Cruisenoorwegen is het hier natuurlijk volledig mee eens. Een cruise door de Noorse fjorden biedt veel meer dan elke andere reisvorm over land ooit zou kunnen. Reizen via een cruise op het water staat garant voor onvergetelijke landschappen en uitzichten.

Met een Cruise Noorse Fjorden cruist u langs schilderachtige havens als Stavanger, Bergen en Flamm. Eenmaal terug aan boord van de cruise Noorse Fjorden kunt u genieten van diverse avond cruises, welke door enkele van de meest adembenemende fjorden van Noorwegen voeren. Een cruise naar de Noorse Fjorden maakt het mogelijk om van dichtbij pre-historische ontstane gletsjers, fjorden en spectaculaire watervallenen te ontdekken.

Noorwegen en de Noorse Fjorden
Noorwegen kent een groot aantal adembenemende Fjorden. Middels een Cruise naar de Noorse Fjorden zult u op een unieke manier kennis maken met een aantal van de meest spectaculaire Fjorden van Noorwegen. U zult de fjorden zien vanaf het water, maar ook zijn er een aantal activiteiten mogelijk op het land.

Cruise Noorse Fjorden: Sognefjord
De Sognefjord is de langste en diepste fjord van Noorwegen, en hiermee is dit de belangrijkste fjord van Noorwegen. De Sognefjord kent een aantal verschillende takken, zoals de Nærøyfjord (deze staat op de Wereld Erfgoed lijst), de Fjaerlandsfjord, de Lusterfjord en de Aurlandsfjord.

Een cruise Noorse Fjorden: Aurlandsfjord
Aurlandsfjord is een tak van een van de langste en diepste fjorden van de wereld, de Sognefjord. Middels de beroemde Flam Railway is er de mogelijkheid de Aurlandsfjord te bezoeken. Ervaar een ongelooflijke reis met de trein vanaf het bergstation op Myrdal naar Flåm station gelegen in de binnenste hoek van de Aurlandfjord. De treinreis staat bekend als een van de belangrijkste en meest spectaculaire toeristische attracties van Noorwegen. Ontdek een aantal van de meest prachtige landschappen van Noorwegen, rivieren die snijden door diepe ravijnen, watervallen langs steile, besneeuwde bergen en boerderijen op zeer steile hellingen. Aan de voet van de bergen kunt u genieten van de natuurlijke schoonheid van de Flåm Valley en kun je de majestueuze Aurlandsfjord bewonderen.

De Hardangerfjord ofwel de "blauwe" fjord - ligt ten zuidoosten van Bergen, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Deze fjord is omgeven door bergen, de majestueuze Folgefonna gletsjer en idyllische dorpjes. De vroege voorjaar bloesem Hardangerfjord is onvergetelijk!

De Noorse Fjorden: Geirangerfjord
Jaarlijks varen vele grote internationale cruiseschepen door de Geirangerfjord, die staat op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst. De Geirangerfjord baant zich een weg van de kust en de kuststad Alesund naar het Geirangerfjord dorp. Geniet van spectaculaire watervallen en kleine berg boerderijen op de steile bergwanden. De beroemde "Golden Route", een bergweg met adembenemende haarspeldbochten over Trollstigen weg biedt prachtig uitzicht op de Geirangerfjord.

Noorse Fjorden: Njordfjord
De Nordfjord ligt tussen de Geirangerfjord en de Sognefjord. De rit langs de oever van de Nordfjord is onvergetelijk. De bergweg met de naam Utvik biedt een prachtig uitzicht op de fjord. De prachtige Briksdal vallei baant zich -vanaf het fjorddorp Olden- een weg naar de bekende Briksdalgletsjer Briksdal en het Briksdal meer.

Een cruise naar de Noorse Fjorden is met een woord 'uniek'! Bekijk snel de voordelige aanbiedingen op cruisenoorwegen.nl.

TIP: Genieten van de Noorse fjorden, 10 dagen. Bergachtige kusten met diepe insnijdingen en steile hellingen vind je vooral in Noorwegen. Zulke fjorden zijn kenmerkend voor deze reis, je zult het echte Noorwegen leren kennen. Reis per eigen vervoer van Oslo naar het grootste nationale park van Noorwegen en verder naar de kust met haar eigenzinnige inhammen. Lees snel verder voor de beschrijving van deze unieke fjordenreis!
 

Tip: Cruisevakantie Uitverkoop

Let op: het is weer Cruise uitverkoop naar Noorwegen! De cruises naar noorwegen zijn nu extreem goedkoop.
Bekijk de cruise uitverkoop

Nieuwe website in Nederland

captaincruise
is een nieuwe site in de markt. Deze site heeft cruisereizen over de gehele wereld.
Naar de site van captaincruise

Cruise ervaringen van Anderen

Truus en Ed uit Berlicum:
"Wij zijn vele malen op cruise vakantie geweest. Noorwegen springt er wat ons betreft echt uit. De mooiste bestemming waar we ooit geweest zijn was de Noordkaap. Bedankt voor alle goede tips!"

De familie Smit uit Amsterdam. Wij zijn afgelopen zomer naar IJsland en de Noordkaap geweest. We hebben nog nooit zo iets moois gezien.

Dhr. van Es uit Kortenhoef. Bedankt voor al jullie informatie. Ik heb een zeer leuke cruise gevonden via jullie site naar de Oostzee en St. Petersburg. Wat een ervaring!

Alex uit Castricum Ik wist echt niet waar ik dit jaar heen zou gaan op vakantie. Voor het eerst op een cruise geweest en vond het echt gaaf! En er waren best veel jonge mensen aan boord.

Uw cruise ervaring ook hier? Mail ons!

Cruise Oostzee


De Oostzee is een van de meest fascinerende regio's in de wereld, met historische gebouwen en spectaculaire landschappen. De Oostzee heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het moderne Europa.
Lees meer over deze cruise